حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ 20 جماد أول 1446 Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 292 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
  • اوقات شرعی

  • اطلاعیه ها

    بخش اول : مقدمات سفر

    شناسه : 863 16 مارس 2020 - 20:38 376 بازدید ارسال توسط :

    ١. پس از اعلان نوبت تشرف شما زائر محترم از سوى سازمان حج و زیارت، با در دست داشتن فیش بانکى، به یکى از دفاتر زیارتى مراجعه نمایید تا با ارائه‌ى مدارک لازم؛ مانند چند قطعه عکس، اصل و فتوکپى شناسنامه، براى گرفتن گذرنامه و ویزا اقدام کنند. پس از طى مراحل قانونى، گذرنامه‌ها صادر […]

    پ
    پ

    ١. پس از اعلان نوبت تشرف شما زائر محترم از سوى سازمان حج و زیارت، با در دست داشتن فیش بانکى، به یکى از دفاتر زیارتى مراجعه نمایید تا با ارائه‌ى مدارک لازم؛ مانند چند قطعه عکس، اصل و فتوکپى شناسنامه، براى گرفتن گذرنامه و ویزا اقدام کنند. پس از طى مراحل قانونى، گذرنامه‌ها صادر مى‌شود و براى گرفتن روادید به سفارت این کشور مى‌رود و طى مراحلى، ویزا صادر مى‌گردد. آن‌گاه گذرنامه‌ها به مدیر کاروان بازگردانده مى‌شود. و وى براى گرفتن بلیت به فرودگاه یا سازمان مراجعه مى‌کند. در بلیت، علاوه بر شماره‌ى صندلى، تاریخ، شماره و ساعت پرواز نیز نوشته شده است. پس از صدور بلیت، بهتر است تمام مدارک نزد مدیر کاروان باشد تا هنگامى که قصد سفر دارید توسط ایشان در وقت و مکان مناسب به شما تحویل داده شود.

    ٢. در تمام جلسات کاروان (١٠ جلسه) که قبل از سفر برگزار مى‌شود شرکت نمایید و به تذکرات مدیر و روحانى محترم کاروان و مسؤولان دیگر با دقت و توجه کامل، عمل نمایید.

    ٣. به منظور حفظ سلامت خود لازم است به پزشک کاروان مراجعه نمایید. ایشان پس از معاینات کامل، کارت سلامتى شما را صادر مى‌کند. این کارت را باید تا آخر سفر به همراه داشته باشید.

    ۴. واکسن‌هاى مننژیت و آنفلوانزا را در یکى از مراکز بهداشتى که مشخصات آن‌ها توسط پزشک کاروان اعلام مى‌شود، تزریق و کارت واکسیناسیون را دریافت کرده و به پزشک کاروان نشان دهید.

    ۵. مقدار واجب لباس احرام براى آقایان دو عدد حوله یا پارچه احرام مى‌باشد، ولى اگر به سرما حساس هستید یا مى‌خواهید براى حمام استفاده کنید، حداکثر سه یا چهار قطعه حوله همراه خود ببرید. دو جفت دمپایى احرامى و یک کمربند (که احتیاطاً دوخته نباشد) ، نیز به همراه داشته باشید. اما براى خواهران محترم یک‌دست لباس سفید احرام کافى‌است. البته بایستى دقت نمایید لباس‌ها نازک نباشد، زیرا مواضع بدن در هنگام خیس شدن لباس یا عرق کردن، نمایان مى‌شود و این کار علاوه بر آثار سوئى که در پى دارد موجب باطل شدن اعمال مى‌گردد. ضمنا یکى از پارچه نوشته‌هاى مخصوص کاروان را در پشت چادر احرامى خود نصب کنید تا در مواقع ازدحام کاملاً شناسایى شوید

    ۶. وصیتنامه‌ى خود را نوشته و در جاى مخصوصى که یک نفر از اعضاى خانواده مطلع باشد، قرار دهید. در وصیتنامه طلب‌کارى‌ها، بدهکارى‌ها، وجوهات شرعى که بدهکارید، مسأله نماز، روزه و سایر حقوق الهى و حقوقى را که مردم بر گردن شما دارند، ذکر نموده و سفارش‌هاى لازم را به اعضاى خانواده بنمایید.

    ۷ .براى تأمین آسایش هرچه بیشتر زائران، شما زائر گرامى از ابتدا تا پایان سفر تحت پوشش بیمه ویژه‌اى که قرارداد آن از سوى سازمان حجّ و زیارت بسته شده است قرار دارید. بدین ترتیب علاوه بر مزایاى زیاد این کار، طى سفر مى‌توانید با مراجعه به پزشک از درمان رایگان استفاده نمایید.

    ۸. چنانچه به‌صورت دائم به ویلچر نیاز دارید، در ایران خریدارى نمایید، تا در طول سفر راحت باشید، اما اگر نیاز همیشگى ندارید درعربستان نیز مى‌توانید از ویلچر استفاده کنید.

    ۹. تهیه‌ى ارز براى هزینه‌هاى شخصى بر عهده‌ى زائران است. با هماهنگى مدیرکاروان، به شعب بانک ملى مراجعه و ارز مورد نیاز خود را دریافت نمایید.

    ۱۰. واحد پول عربستان سعودى، ریال است، و نرخ برابرى آن با دلار تقریبا ثابت است؛ یعنى هر دلار آمریکا برابر با ٣/٧۵ ریال سعودى است. با این حساب اگر بخواهید ١٠٠ دلار را عوض کنید، در ازاى آن باید ٣٧۵ ریال سعودى دریافت نمایید. البته در صرافى‌هاى مکه و مدینه در برابر هر ١٠٠ دلار ٣٧٢ یا ٣٧٣ ریال مى‌پردازند

    ۱۱. شما مى‌توانید با مراجعه به صرافى‌هاى مورد اعتماد داخل ایران یا صرافى‌هایى که در مکه و مدینه هستند دلار خود را با ریال عربستان عوض کنید، ولى انجام این کار در داخل کشور مقرون به صرفه‌تر است. در هنگام معاوضه‌ى دلار با ریال، شماره پول خود را به خاطر بسپارید، چون ممکن است بخواهند پول شما را پس بدهند و آن‌وقت با دلار تقلبى عوض نمایند.

    ۱۲. شایسته است براى این سفر تقریبا یک‌ماهه این وسایل را به همراه داشته باشید: چند قرص مسکن (بدون کدئین) ، سرماخوردگى، اسهال، چسب زخم، پماد سوختگى، مسواک و خمیردندان، کمى نمک، سوزن و مقدارى نخ سیاه و سفید، ناخن‌گیر، قیچى، کارد میوه‌خورى، ساعت زنگ‌دار، مقدارى آجیل و تنقّلات، یک قاشق و لیوان استیل، چند سنجاق قفلى، لیف حمام، صابون کوچک بى‌بو، تیغ، خودکار و دفترچه‌ى یادداشت، قرآن و کتاب دعاى کوچک (از کتاب‌هایى که براى سفر مجاز است) ، مقدارى طناب بند لباس، عطر یا مواد خوش‌بوکننده، مقدار کمى دستمال کاغذى و چند دستمال پارچه‌اى و… .

    ۱۳. از لباس‌هاى زیر، مانند شورت و زیرپیراهنى، جوراب و زیرشلوارى هر کدام حداکثر سه عدد به همراه داشته باشید، ولى از لباس‌هاى دیگر بیش‌تر از دو دست لازم نیست.

    ۱۴. براى ارتباط آسان با بستگان مى‌توانید اطلاعات محل استقرار خود را در هتل‌هاى مکه و مدینه، از مدیر کاروان پرسیده و در اختیار خانواده و بستگان خود قرار دهید، گرچه این اطلاعات در کارت‌هاى شناسایى مخصوصى که به هر زائر مى‌دهند، نوشته شده است.

    ۱۵. اشیاى فلزى، مانند چاقو، قیچى، ناخن‌گیر و… را در ساک بزرگ بگذارید تا بتوانید در مکه و مدینه از آنها استفاده کنید. چنانچه این وسایل را در ساک دستى یا در جیب خود بگذارید، در بازرسى‌هاى فرودگاه امکان عبور آنها نیست، از این جهت با مشکل روبه‌رو خواهید شد

    ۱۶. پول و جواهرات خود را در ساک‌ها قرار ندهید، بلکه به همراه خود داشته باشید تا آن‌ها را در هتل (مدینه یا مکه) به صندوق امانات تحویل دهید، گرچه بهتر است که خواهران محترم، جواهرات زینتى خود را از ایران به همراه نیاورند.

    ۱۷. برخى از وسایلى که خروج آنها بر اساس قانون گمرک ممنوع بوده یا ورود آنها به کشور عربستان مجاز نمى‌باشد، عبارت‌اند از: فرش دست‌باف، اوراق بهادار، اشیاى عتیقه، کتاب‌هاى خطى و قدیمى، جواهرات (در صورتى که مقدار آن زیاد باشد) ، مواد مخدر (که بر اساس قوانین عربستان همراه داشتن آن، مجازات اعدام دارد) و… .

    ۱۸. یک یا دو روز قبل از حرکت، ساک‌هاى بزرگ توسط مدیر و خدمه‌ى کاروان به فرودگاه عربستان و بعد به هتل‌هاى محل سکونت شما ارسال مى‌شود، پس آنچه را لازم دارید، در آنها گذاشته و تحویل دهید. البته زائرین مدینه بعد، لباس احرام خود را در ساک‌هاى بزرگ نگذارند، بلکه در ساک‌هاى دستى خود قرار دهند تا در میقات جحفه از آن استفاده کنند.

    ۱۹. روى تمام ساک‌ها و بسته‌هایى که به همراه دارید، نام ، نام خانوادگى، شماره‌ى کاروان و نشانى محل سکونت خود را در مدینه، مکه و ایران بنویسید یا دست کم داخل آنها قرار دهید. ٢١. در تمام مراحل سفر مواظب عینک خود باشید، زیرا تعویض آن شما را با مشکل روبرو مى‌کند همچنین جلد و بند مخصوص آویزان کردن آن را به همراه داشته باشید. ٢٢. کارت‌هاى شناسایى خود را در طول سفر بر سینه الصاق نموده یا داخل جیب خود قرار دهید تا اگر در مواردى لازم شد به پلیس یا افراد راهنما نشان دهید. ٢٣. زائران عزیز، در این سفر که سرشار از معنویت است، نیاز بیشترى به همکارى و صمیمیت دارند، بنابراین سعى نمایید دوستان خوبى انتخاب کنید تا در همه جا با هم باشید و در مسائل و مشکلات به یکدیگر کمک کنید. دوستانى که در این سفر پیدا مى‌کنید، ممکن است سال هاى زیادى رفاقت را با شما ادامه دهند. بنابراین از اخلاق انسانى و اسلامى غافل نباشید که منافع بسیارى براى شما در دنیا و آخرت دارد. معمولا این شناسایى‌ها از همان جلسات کاروان در مسجد شروع مى‌شود. ٢۴. اعضاى کاروان همچون اعضاى خانواده‌اى هستند که باید در طول سفر به یکدیگر کمک کنند، حساسیت‌هاى لازم را براى حفظ آبرو و حیثیت یکدیگر داشته باشند و مسؤولان را از هر حرکت مشکوک آگاه نمایند. ٢۵. صبر و تحمل، مهم‌ترین وسیله‌اى است که شما باید از ابتداى سفر به همراه داشته باشید. بدانید همان‌طورى که چهره‌ى افراد مختلف است، روحیات و اخلاق آنها نیز تفاوت دارد. بنابراین، کوشش نمایید خود را با اخلاق همه‌ى افراد تطبیق دهید، و از خطاها، لغزش‌ها و رفتارهاى ناشایست دیگران که قابل گذشت است اغماض کنید و از هرگونه درگیرى و مشاجره جدا خوددارى نمایید. البته اگر نصیحت مى‌نمایید یا امر به معروف و نهى از منکر مى‌کنید به گونه‌اى باشد که به برخوردهاى تند و نامناسب منجر نشود. ٢۶. موقعیت شما به عنوان شیعیان اهلبیت در کشور عربستان حساس است. مواظب باشید کارى نکنید که بهانه‌اى به دست افراد تندرو بیفتد و از آن به عنوان یک سوژه علیه تشیع بهره بردارى کنند. در رهنمودهاى ائمه معصومین علیهم السلام آمده است که : کار نیک از هر فرد نیکو است، ولى از شما شیعیان نیکوتر است و کارهاى زشت از هرکسى سر زند زشت است، ولى از شما شیعیان زشت‌تر. این بیان به دلیل موقعیتى است که شما نسبت به خاندان عصمت و طهارت علیهم السلام دارید.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.