در قانون راهنمایی و رانندگی عربستان ماده صریحی مبنی بر منع رانندگی زنان وجود ندارد اما دولت عربستان با استناد به فتاوای علمای مذهبی، زنان را از رانندگی منع میکند. آنان معتقدند:
۱ـ رانندگی زنان مخالف قرآن و سنت نبوی است.
۲ـ علاوه بر آن معتقدند دلایل فطری در سرشت زن موجب منع آنان از رانندگی است. زیرا اتومبیل از نظر طبیعی و ساختاری، وسیلهای خشن است و لذا با طبیعت زنان سازگاری ندارد.
۳ـ الصاق عکس بانوان در گواهینامه رانندگی شرعا مجاز نیست.
۴ـ ایجاد مفاسد به دلیل خروج بانوان از منزل.
۵ـ کنار زدن نقاب به بهانه دیدن راه.
۶ـ لزوم سفر بانوان به تنهایی و بدون محرم.
وسایل ارتباط جمعی عربستان در سال گذشته مواردی از نقض این ممنوعیت را توسط زنان منتشر کردهاند. ممنوعیتی که فعالان حقوق مدنی، آشکارا برای حذف آن بر دولت فشار وارد میکنند.
با وجود منع رسمی زنان از رانندگی، این امر در روستاهای دور، امر متعارفی به حساب میآید خصوصا در میان زنان بزرگسالی که در انجام کارها بر خود متکی هستند.
تعداد حوادث رانندگی در سال (۲۰۰۵ م) که یکی از طرفهای آن زنانی بودهاند رانندگی اتومبیل را برعهده داشتهاند به ۸ حادثه میرسد.
پلیس، بانوانی را که با اتومبیل رانندگی کنند، دستگیر و بازداشت میکند؛ و از شوهر و یا پدر به عنوان ولی امر وی میخواهد تعهدنامهای را مبتنی بر آن که هرگز به آنان اجازه نخواهند داد بار دیگر رانندگی کنند، امضا کند.
گزارش زیر به نقل از روزنامه «المدینه» در تاریخ جمعه ۱۱/۷/۲۰۰۸ م به نقل از سایت «اسلام اون لاین» بهترین شاهد بر این کلام گزارش زیر است:
مقامات امنیتی عربستان در شهر جده یک دختر دانشجو ۲۳ ساله را پس از توقیف آزاد کردند. این دختر با اتومبیل یکی از نزدیکان خود در محله عزیزیه (شمال شرق جده) رانندگی میکرد مقامات امنیتی مجبور به احضار ولی امر او شدند که با دادن کفالت دخترش را آزاد کرد. تکمیل اقدامات قانونی در حضور افسر تحقیق به فردا شنبه موکول میشود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه