✅ ورزش و انجام حرکات بدنی با تأثیر بر جنبه های گوناگون فرد ، انسان را برای انجام کارهای روزمره شخصی و اجتماعی بالا برده و به عبارتی باعث افزایش آمادگی جسمانی می شود. زیرا حرکات ورزشی از یکسو با افزایش قدرت و کارایی عضلات و دستگاه قلب و ریه ها ، سلامت جسمانی انسان و از سوی دیگر با تأثیر بر روی کنترل اعصاب و کاهش هیجانات و اضطراب روانی ، سلامت روحی انسان را تأمین کرده و بدن را سرشار از طراوت و شادابی می کند.
بنابراین اصلی ترین و مهمترین هدف برای کسب آمادگی جسمانی زائرین کسب وحفظ سلامتی مطلوب وجلوگیری از ضعف ها و بیماریها به منظور انجام مطلوب تر اعمالشان می باشد.
برای رسیدن به این هدف توجه به سه اصل زیر ضروری می باشد.
۱- تمرینات بدنی مناسب
2- تغذیه مناسب
3-رعایت اصول بهداشتی
آثار تمرینات ورزشی بر سلامت جسمانی زائرین:
۱- اثرتمرینات بدنی و ورزش برگردش خون
بر اثر تمرینات بدنی ضربان قلب بیشتر و قوی تر می شود و در نتیجه اکسیژن بیشتری به سلول های بدن می رسد و سبب تقویت آنها می شود به عقیده متخصصین قلب ، تمرینات صحیح و مرتب از سکته های قلبی جلوگیری می کند به طوری که افراد فعال کمترازافراد تنبل سکته می کنند و در صورت بروز سکته سریع تر خوب می شوند.
۲- اثر تمرینات بدنی و ورزش بر دستگاه تنفس
دستگاه تنفس که مامور رسانیدن اکسیژن به سلول های بدن است در حالت معمولی درهر تنفس نیم لیتر هوا داخل ریه می کند یعنی در واقع فقط در حدود ظرفیت ریه ها به کار می افتد ، همین امرسبب می شود که بسیاری از مواد زاید بدن که باید به وسیله ترکیب شدن با اکسیژن دفع شوند در بدن باقی بمانند.
به هنگام تمرینات بدنی احتیاج بدن به اکسیژن افزایش می یابد و تبادلات ریوی را ایجاب می کند به عبارت دیگر بر اثر تمرینات بدنی تنفس عمیق تر می شود و گاز کربنیک و سایر سموم بدن زودتر و سریع تر دفع می شوند.
۳- اثرتمرینات بدنی بر دستگاه گوارش
درنتیجه تمرینات بدنی حرکات دیافراگم و عضلات شکم افزایش می یابد وبه گوارش غذا کمک و از یبوست جلوگیری می کند. اینگونه حرکات به اعضای داخل شکم فشارهای منظم و ماساژ مانندی وارد می کنند بطوریکه در نتیجه این فشارهای که برکبد وارد می شود مقدار زیادتری صفرا ترشح می شود و به هضم غذا کمک می کند.
۴- اثر تمرینات بدنی زیاد شدن نیرو و قدرت عضلانی است
هیچ عضوی به اندازه عضلات در نتیجه بی حرکتی و عدم فعالیت ناتوان نمی شود. عدم تحرک موجب می شود که وزن عضلات از ۵۰% به۳۰% نقصان پیدا کند و چربی جایگزین آن می شود که در نتیجه منجر به چاقی و نرمی عضلات می شود.
۵-اثرتمرینات بدنی بر دستگاه عصبی
سیستم عصبی بدن و عملکرد این دستگاه تحت تأثیر حرکات ورزشی می باشد. وقتی که فرد شروع به ورزش کردن می نماید دستگاه های عصبی بیشتر درگیر می شوند. یافته های تحقیقاتی نشان داده است که انسانهایی که دارای سیستم عصبی قوی تری هستند تسلط بیشتری روی جسم خود دارند و کمتر دچار ناراحتی های عصبی ، پرخاشگری و بی حوصلگی می شوند تمرینات بدنی باعث ترشح هورمن هایی در بـدن می شوند که باعث نشاط و شادابی فرد می شود.
۶- اثرتمرینات بدنی بر مقدار چربی خون
مطالعاتی که بر روی انسانها صورت گرفته حاکی از آن است که تمرینات بدنی اثرمساعدی بر نقصان چربی های خون دارد. یک تحقیق بر روی ۴۲ نفر که ۲۹ نفرشان ۶۳ ساله بودند و مشاغل کم تحرکی داشتند انجام شد. در این تحقیق شرکت کنندگان به مدت ۹ ماه روزی یک ساعت تحت فعالیت های مناسب قرار گرفتند نتایج نشان داد افرادی که در شروع تحقیق کلسترول خونشان بالا بود در پایان این مدت کلسترول خونشان به مقدار زیادی پایین آمده است.
با جمع بندی آنچه گفته شد می توان به زائرین محترم توصیه کرد که قبل از تشرف به مکه معظمه نسبت به تقویت قوای جسمانی و روانی خود ازطریق فعالیتهای بدنی ساده ومناسب اقدام نمایند تا بهتر بتوانند فرائض دینی خود را انجام دهند؛ در ضمن از فوائد داشتن بدنی سالم و نیرومند نیز بهره ببرند .
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه