* لباس احرام
تهیه لباس احرام بهویژه براى کسانى که در بدو ورود براى اعمال به میقات مىروند یا به اصطلاح «مدینه بعد» هستند، از جمله امورى است که پیش از سفر باید اقدام کرد. در این امر، هرچند وظیفه مردان و زنان با هم تفاوت دارد، ولى شرایط عمومى لباس احرام براى هردو گروه داشتن شرایط لباس نماز است، یعنى همان ویژگىها که لباس نماز دارد، لباس احرام نیز باید داشته باشد؛ یعنى:
مباح باشد، پاک باشد، از اجزاء مردار و حیوان حرام گوشت نباشد، به مقدار لازم بدن را بپوشاند، نازک و بدننما نباشد و…
علاوه بر این شرایط، لباس احرام مردان نباید دوخته باشد، حتى بهشکل لباسهاى معمولى نیز نباشد، بلکه بهصورت دو تکه پارچۀ ندوخته یا حوله است که یکى را به کمر مىبندند و دیگرى را بر دوش مىافکنند.
چون در حال احرام، استفاده از هرگونه عطر و بوى خوش حرام است، لباس احرام نیز نباید خوشبو باشد، لذا پیش از سفر این لباس را جایى که معطر است نگذارند تا هنگام احرام بوى خوش نداشته باشد.
* دمپایى و کفش بانوان
مردان در حال احرام نباید کفش بپوشند، بلکه پوشیدن هرچیزى که تمام روى پا را بگیرد جایز نیست، لذا براى حال احرام باید دمپایى مناسبى که تمام روى پا را نمىپوشاند تهیه کنند و این نیز چون در حال احرام پوشیده مىشود، باید برخى از شرایط لباس احرام را داشته باشد، یعنى پاک و مباح باشد و از چرم حیوان حرامگوشت یا مردار تهیه نشده باشد.
کفش بانوان در حال احرام نیز باید این شرایط را داشته باشد.
* همیان
همیان، کمربند پهنى است که مردان در حال احرام بر کمر مىبندند، که براى نگه داشتن حولۀ احرامى و نگهدارى پول و لوازم دیگر از آن استفاده مىشود.
دوخته بودن همیان، حتى براى مردان اشکال ندارد.
* لوازم متفرقه
داشتن ناخنگیر یا قیچى براى تقصیر، تسبیح براى گفتن ذکر (چون در بسیارى از اعمال عمره و حج اذکار مکرّر وجود دارد) و نیز کتاب مختصر مناسک و دعا نیز مناسب است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه