حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

پنج شنبه, ۱ آذر , ۱۴۰۳ 20 جماد أول 1446 Thursday, 21 November , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 292 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
  • اوقات شرعی

  • اطلاعیه ها

    حج در اندیشه اسلامی

    شناسه : 1875 15 می 2020 - 13:01 318 بازدید ارسال توسط :

     معرفی کتاب حج نام کتاب : حج در اندیشه اسلامینویسنده : حضرت حجه الاسلام والمسلمین حاج سید علی قاضی عسگرناشر: نشر مشعرکتاب فوق االذکر در حقیقت مجموعۀ متنوعی از مطالب ارزشمند پیرامون مسئله حج می باشد که در ۱۴ بخش و ۳۷۶ صفحه به رشته تحریر درآمده است در بخش اول، نویسنده توانا و گرانقدر […]

    پ
    پ

     
    معرفی کتاب حج
    نام کتاب : حج در اندیشه اسلامی
    نویسنده : حضرت حجه الاسلام والمسلمین حاج سید علی قاضی عسگر
    ناشر: نشر مشعر
    کتاب فوق االذکر در حقیقت مجموعۀ متنوعی از مطالب ارزشمند پیرامون مسئله حج می باشد که در ۱۴ بخش و ۳۷۶ صفحه به رشته تحریر درآمده است در بخش اول، نویسنده توانا و گرانقدر به معرفی جایگاه حج در اندیشه اسلامی پرداخته است و در بخش دوم آداب سفر حج در ۵۳ مورد ارائه گردیده که در این بخش هدفداری در مسافرت، مقدمات و پیش نیازهای …..مسافرت بویژه سفر حج، آداب پسندیده در طول سفر و نحوۀ رفتار و تعامل با همسفران و دیگر افراد در طول سفر با استفاده از آیات کریمه قرآن و روایات اهل بیت علیهم السلام مطرح شده است، اسرار و معارف حج با بیانی شیوا در عین اختصار در بخش سوم کتاب ذکر گردیده در بخش های بعدی راجع به اعمال و مناسک حج، معرفی اماکن مقدس شهر مکه و مسجدالحرام مطالبی به رشته تحریر آمده است برای آشنایی زائران محترم قسمتی از فصل سوم کتاب پیرامون اسرار و معارف حج تقدیم می گردد.
    «هریک از عبادات راز و رمزی دارد که دستیابی به ثمرات شیرین و ارزشمند آنها، جز با فهم و درک صحیح آن رموز میسر نیست. 
    حج خانه خدا نیز از زمرۀ همین عبادات است، حاجیان از فرسنگها راه با دشواریها و سختی های فراوان و هزینه های سنگین به سرزمین وحی آمده با حضور در میقات، لباس و پوشش معمولی خود را از تن بدر می کنند و با پوشیدن دو جامۀ احرام و گفتن لبیک، محرم شده به مکه می آیند و گرداگرد خانۀ کعبه به طواف می پردازند، نماز طواف می خوانند، از صفا به مروه می روند و باز می گردند و در این سیر گاهی عادی و گاهی تند می روند، پس از آن قدری از مو و یا ناخن را کوتاه کرده سپس در مراسم حج تمتع، به عرفات می آیند، نیم روزی آنجامی مانند آنگاه حرکت کرده به مشعرالحرام می رسند چند ساعتی آنجا بیتوته می کنند و با طلوع خورشید راهی منا می شوند روز اول هفت سنگریزه به جمرۀ عقبه و در روزهای بعد به هریک از جمرات سه گانه هفت سنگ می زنند قربانی می کنند و . . . آیا حج که عبادت عمر است و گاهی در طول زندگی انسان تنها یکبار توفیق تشرف حاصل می گردد برای همین اعمال ظاهری است؟ آیا خداوند چنین اراده کرده است تا مسلمانان گرداگرد سنگهایی بگردند و بدون هیچ تغییری به موطن خود بازگردند؟ نه هرگز چنین نیست تمامی این رفتارها و اعمال جنبۀ سمبلیک داشته راز نو رمزهایی را در خود نهفته دارد و پیشوایان معصوم برای پیشگیری از اینگونه تصورها و اندیشه های ناصحیح مطالب مهم و ارزشمندی بیان داشته معارف و اسرار دریا وار هریک را برشمرده اند.»

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    نوشته های مشابه

    خسی در میقات
    4 سال قبل
    4 سال قبل
    حج در قرآن
    4 سال قبل

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.