حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

جمعه, ۱۰ فروردین , ۱۴۰۳ 20 رمضان 1445 Friday, 29 March , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 292 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
  • اوقات شرعی

  • اطلاعیه ها

    ملاحظات حضور در مدینه منوره

    شناسه : 2222 23 می 2020 - 10:47 424 بازدید ارسال توسط :

    ملاحظات حضور در مدینه منوّره  مدینه دوّمین شهر مقدّس اسلامی است و قبر مطهّر پیامبر گرامی اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و جمعی از اهلبیت عصمت  و طهارت صحابه پاک آن حضرت و یاران ایشان در آن قرار دارد.  شهر مدینه دارای اماکن متبّرک گوناگونی است که از جمله مهمترین آنها می توان […]

    ملاحظات حضور در مدینه منوره
    پ
    پ

    ملاحظات حضور در مدینه منوّره

     مدینه دوّمین شهر مقدّس اسلامی است و قبر مطهّر پیامبر گرامی اسلام(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و جمعی از اهلبیت عصمت  و طهارت صحابه پاک آن حضرت و یاران ایشان در آن قرار دارد.

     شهر مدینه دارای اماکن متبّرک گوناگونی است که از جمله مهمترین آنها می توان به مسجد نبوی، قبرستان مطّهر بقیع، مقبره الشّهداء اُحُد، مسجد قُبا و مساجد سبعه اشاره نمود. 

     شریفترین مسجد بعد از مسجدالحرام، مسجدالنّبی(ص) در مدینه است که مهمترین اماکن زیارتی در آن قرار دارد.

     وجود مرقد مطّهر پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) و وجود روضه منوّره و بعضی اماکن دیگر، اهمّیت این مسجد را نشان  می دهد.

     در قبرستان بقیع چهار تن از ائمّه معصوم شیعیان، امام حسن مجتبی، امام سّجاد، امام باقر و امام صادق(علیهم السّلام) و بر  اساس روایتی، حضرت فاطمه زهرا(سلام الله علیها) و بسیاری از صحابه پاک پیامبر مدفون هستند.

     با توجّه به اهمّیت وافری که مدینه دارد، رعایت قوانین و دوری از مواردی که از نظر مقرّارت عربستان تخلّف محسوب می شود، در استفاده بهتر از این مکان مقدّس نقش زیادی دارد. 

     مدّت زمان حضور در مدینه منوّره:

      بر اساس دستورالعملهای سازمان حج و زیارت، زائران حداکثر ………… روز در مدینه اسکان خواهند داشت.

      طول مدّت حضور ما در مدینه بسیار کوتاه است، لذا به همه زائران تاکید می شود به توصیه های خدمتگزاران خود توجّه لازم را مبذول دارند تا از این فرصت اندک، بهره کامل نصیبشان شود.

    مسائل مربوط به قبرستان بقیع:

     یکی از مکان های مهم زیارتی در سفر به عربستان، قبرستان مطهّر بقیع در شهر مدینه است .علّت اهمّیت آن در این است که قبور ائمّه شیعیان و بسیاری از یاران و صحابه پاک پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) در این مکان قرار دارد.

     مامورین عربستان معتقدند که بسیاری از اعمال خلاف سلیقه وهّابیت در این مکان انجام می گیرد .به همین علّت برخوردهای مامورین با زوّار در این مکان تندتر می باشد.

    متاسّفانه فرصت محدود زیارت قبور در قبرستان بقیع در برخی مواقع با مباحثه بیهوده برخی زائران با مامورین به هدر می رود.

    با توجّه به کوتاه بودن زمان حضور در مدینه و و زیارت قبرستان بقیع، لازم است از این فرصت استثنایی که شاید دیگر تکرار نگردد، نهایت بهره گرفته شود و به سادگی از دست نرود.

     یکی از مسائل تهدید کننده این فرصت اندک و طلایی، مزاحمت هایی است که مُروّجان وهّابی مستقر در این مکان مقدّس برای زائران ایجاد می کنند. 

    یکی از اقدامات این افراد که اغلب به زبان فارسی تکلّم می کنند، ممانعت از خواندن زیارتنامه است

    آن چه که بیشتر تهدید کننده این فرصت استثنایی است، شبهه افکنی های مُروّجان وهّابی می باشد که با گشودن باب مباحثه با زائران ایرانی و در برخی موارد مسایل سیاسی، سبب تحریک زائران و درگیر شدن آنها در این مباحث و از دست رفتن فرصت زیارت و بهره گیری از این مکان مقدّس می شوند.

      با توجه به مطالب پیش گفته، بهترین کار بی توجّهی به مباحث مطرح شده توسط وهّابیون و تلاش برای بهره مندی حدّاکثری از این فرصت کوتاه و استثنایی است.

       ملاحظات مهم برای زیارت قبرستان بقیع

     صلوات نفرستادن با صدای بلند و عدم تحریک مامورین.

    عدم مشاجره، گفتگو، بحث و مخالفت با عوامل امر به معروف وهّابی ها(تبعات مشاجره و تندی برابر است با دستگیری، حکم فوری در دادگاه و…)

      بر نداشتن خاک و سنگ از قبرستان بقیع.

    نیانداختن عریضه بر روی قبور قبرستان بقیع(چاپ تمسخرآمیز برخی عریضه ها در جراید عربستان

    نبستن قفل، نخ و یا پارچه به پنجره های قبرستان بقیع(دخیل نبستن)

      نیانداختن پول به داخل قبرستان بقیع یا بر روی قبور آن.

      نبوسیدن درب ها و دیوارهای قبرستان بقیع.

    نخوابیدن پشتِ دیوارهای قبرستان بقیع

    سدّ معبر نکردن در مدخل ورودی قبرستان بقیع

     گریه نکردن به صورت غیرعادی و با صدای بلند هنگام زیارت در داخل و یا پشتِ دیوارهای قبرستان بقیع.

    عدم اختلاط زن و مرد هنگام دعا و زیارت در پشتِ دیوارهای قبرستان بقیع.

     رها نکردن پوست میوه و خوراکی و هر نوع زباله بر روی زمین در قبرستان بقیع.

     پشت به حرم پیامبر ننشستن در حیاط مسجدالنّبی(ص) در هنگام زیارت قبرستان بقیع

      روشن نکردن شمع و پهن نکردن سفرههای نذری در داخل و یا پشتِ دیوارهای قبرستان بقیع.

    در سال های قبل، برنامه های دسته جمعی کاروانها پشتِ دیوار قبرستان بقیع برقرار بود ولی به دلیل برخی رفتارهای زائران ایرانی مانند گریه کردن با صدای بلند و شیون زدن، روضه خوانی های بلند و ایجاد درگیری و مشاجره با مامورین، منتفی گردید.

     زائران عزیز توجّه کنند خواندن زیارت عاشورا به صورت آشکار، مصداق توهین به خلفا بوده و دستگیری و برخورد شدید به دنبال دارد.

      قانون هتک حرمت مقدّسات در عربستان:  اگر کسی اصحاب پیامبر اکرم(صلّی الله علیه و آله و سلّم) را لعن و نفرین نماید و دو نفر شاهد نزد قاضی شهادت بدهند، قاضی حکم اعدام او را صادر می نماید و حکم بدون هیچ گونه تجدید نظر اجرا می شود. 

     با توجّه به اهمّیت این مکان و حضور مسلمانان از اقصی نقاط جهان و حفظ منزلت زائران ایرانی، باید از انجام اعمالی که موجب خودداری نماییم ، خدشه دار شدن چهره زائر ایرانی می گردد

    ساعات تشرّف به قبرستان بقیع:

    دربهای قبرستان بقیع بعد از نماز صبح و نماز عصر به مدّت  2 ساعت باز است و تنها به مردان اجازه ورود داده می شود.

      در چنین ساعتی بانوان محترمه فقط می توانند در بعضی نواحی اطراف و پشتِ دیوارهای قبرستان بقیع، دعا و زیارت بخوانند.

      حضور در روضه منوّره:

    حضور آقایان در روضه منوّره همه روزه در ساعات قبل از اقامه نمازهای جماعت ممکن می باشد. O

     7 حضور بانوان در روضه منوّره و قسمت قدیمی مسجدالنّبی(ص)، ساعت شب ۷ الی ۱۰ صبح و ۱۳ الی ۱۵ بعد از ظهر، ۲۱ الی ۲۳ شب امکانپذیر است که البته لازم است بانوان محترمه حدّاقل نیم ساعت قبل در مسجد نبوی حضور داشته باشند.

       برنامه های کاروان در مدینه منوّره:

    در زمان حضور در مدینه، جلسات آموزشی به صورت مستمر برگزار می گردد و لازم است همه عزیزان به صورت جدّی و منظّم در جلسات حضور یابند. 

     محتوای جلسات آموزشی، احکام و مناسک، اخلاق و آداب، مسائل اجرایی و هماهنگی های کاروان، ذکر توسّل و دعا می باشد.

     جلسات آموزشی در مدینه از حسّاسیت خاصّی برخوردار است زیرا هر روزی که در مدینه سپری می شود، یک روز به ایّام حضور در میقات شجره و احرام برای انجام اعمال عمره تمتّع نزدیک میشویم.(کاروان مدینه قبل)

     میزان آگاهی نسبت به احکام و وظایف برای اعمال عمره تمتّع، فقط در جلسات آموزشی امکان پذیر است و ضروری است زائرین محترم تمام امور شخصی خود را طوری تنظیم کنند که در تمامی جلسات حضوری موثّر داشته باشند.(کاروان مدینه قبل)

      با توجّه به اهمّیت موضوع نباید خدای ناکرده با بی نظمی موجب کم رونق شدن برنامه های کاروان شویم.

    زیارت دوره در یکی از روزهای حضور در مدینه انجام خواهد شد.

    زیارت دوره مشتمل بر زیارت حضرت حمزه سیدالشهداء در اُحد و شهدای اُحد، بازدید از محل جنگ احزاب، بازدید از مسجد قُبا و مسجد ذوقبلتین است. 

     بازدید از مسجد غمامه، مسجد مباهله و مسجد امام علی(علیه السّلام) نیز در یکی از روزها انجام خواهد شد.

      به دلیل این که زیارت دوره فقط یک بار انجام می شود لازم است همه زائران محترم از این فرصت بهره برداری نمایند.

     توجّه داشته باشید که اطّلاع رسانی های کاروان از طریق تابلوهای نصب شده در لابی هتل، طبقات استقرار زائران و انتقال پیام از طریق یاوران حجّاج(سرگروه ها) خواهد بود.

     اطّلاعیه های نصب شده در تابلو اعلانات بسیار مهم و ضروری است، لذا سعی کنید بدون توجّه از کنار آنها عبور نکنید و ضمن مطالعه، موضوعات را به هم اتاقی هایی که شاید کم سواد هستند، انتقال دهید.

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.