١. وسایلى را که باید در ساکهاى بزرگ گذاشته شود، قبلاً به عوامل کاروانها تحویل داده و فقط ساکهاى کوچک را به همراه بیاورید.
٢. طبق معمول باید سه تا چهار ساعت قبل از پرواز، در فرودگاه حاضر شوید. پس از آن که همهى افراد کاروان جمع شدند، از طریق بلندگوى فرودگاه اعلام مىشود که مسافران پرواز شماره … اثاثیهى خود را تحویل دهند. در این موقع، نسبت به تحویل اثاثیه اقدام کنید.
البته شما هم، مىتوانید از مأموران ویژهى درهاى ورودى بپرسید که آیا زمان ورود به سالن جهت تحویل بار فرا رسیده است یا نه؟ پس از اینکه از بدرقهکنندگان خود خداحافظى کردید، وارد سالن دوم مىشوید. هنگام ورود به این سالن باید گذرنامه و بلیت هواپیما را که پیش از این از مدیر کاروان گرفتهاید، در دست داشته باشید.
در باجههاى تحویل اثاث، نوبت را رعایت کرده و هیچ عجلهاى نداشته باشید، چون وقت بسیارى تا سوار شدن به هواپیما دارید.
بار دیگر تکرار مىشود که اشیاى فلزّى را مىبایست در ساک بزرگ بگذارید تا تحویل قسمت بار هواپیما شود. مجدّد بررسى کنید که از همراه داشتن وسایل ضرورى سفر و همراه نداشتن وسایل ممنوع، مطمئن شوید. پس با ساک دستى خود حرکت کرده و به سالن بعدى مىروید.
بایستى از باجههایى که در این سالن وجود دارد، عبور کنید.
در این باجهها گذرنامههاى شما کنترل مىشود و مهر خروج روى آنها مىخورد. چنانچه در یک گذرنامه، نام افراد خانواده یا همراهیان شما نوشته شده، باید با هم در یک باجه حاضر باشید.
پس از بازرسى، وارد سالن انتظار مىشوید. وقتى همهىافراد کاروان وارد سالن مىشوند، اعلام مىشود که براى سوار شدن به هواپیما آماده شوید. شما نیز با در دست داشتن کارت پرواز و نشان دادن آن به مأموران، از سالن خارج و سوار هواپیما مىشوید.
هنگام ورود به هواپیما کارت پرواز را در دست داشته باشید تا مهمانداران طبق شمارهى صندلى، شما را به محل استقرار، راهنمایى کنند. چنانچه بین شما، دوستان و خانواده در هواپیما فاصله وجود دارد و مىخواهید در کنار هم باشید، از مهماندار هواپیما بخواهید این کار را انجام دهد یا با اطرافیان خود به توافق برسید تا جابهجایى به آسانى صورت گیرد. اگر اطرافیان شما موافقت نکردند، اصرارى نداشته باشید، زیرا زمان پرواز طولانى نیست تمام این سفر (از تهران تا جدّه) بیشتر از ٢/۵ تا ٣ ساعت نخواهد بود.
٣. علاوه بر گذرنامه و بلیت، لازم است دو کارت دیگر در این سفر به همراه داشته باشید:
اوّل – کارتى زرد رنگ که پزشک پس از تزریق واکسن مننژیت و آنفولانزا و بررسى وضعیت جسمانى و سلامتىتان به شما مىدهد.
دوّم – کارت دیگرى که باید مشخصات شما به زبان عربى روى آن نوشته شده باشد. این کارت به زبان عربى بطاقه الدّخول نام دارد. باید این کارت را تکمیل کرده و در فرودگاه عربستان به مأموران گذرنامه تحویل دهید. مدیر و عوامل وى مىتوانند در تکمیل این کارت به شما کمک کنند.
۴. شتابزدگى در فرودگاه، چه در رفت و چه در بازگشت، به آشفتگى و بىنظمى منجر شده و در نهایت، موجب تأخیر در انجام کارهاى لازم مىگردد. پس، آرامش و نظم را رعایت نموده و طبق دستور مأموران فرودگاه عمل نمایید. از برخورد مستقیم و مجادله با مأموران سعودى که زبان آنها را هم نمىدانید، جدّاً بپرهیزید.
۵. چنانچه نماز نخواندهاید یا به دستشویى نیاز دارید، پیش از سوار شدن به هواپیما (در سالنهاى انتظار) اقدام کنید تا در هواپیما دچار مشکل نشوید.
۶. گاهى مجبور مىشوید نمازتان را در هواپیما بخوانید. از اینرو بهتر است پیش از سوارشدن، وضو بگیرید. البته در هواپیما نیز مىتوانید وضو بگیرید.
همچنین هنگام رفتن به مکّه جهت قبله تقریباً به طرف جلوى هواپیما و در برگشت، به سوى عقب هواپیما مىباشد.
٧. سعى کنید مقررات داخل هواپیما را که توسط مهمانداران اعلام مىشود رعایت نمایید (مانند نکشیدن سیگار، بستن کمربند، خوددارى از رفتوآمدهاى اضافه و بىموقع، صحبتکردن با صداى بلند، باز و بسته کردن صندوقهاى بالاسر و…) .
٨. رعایت مقرّرات و نظافت در هواپیما، بهویژه اگر مربوط به خطوط سعودى یا شرکتهاى خارجى دیگر باشد، بسیار لازم است؛ زیرا همین رفتار مىتواند بیانکنندهى تربیت و اخلاق دینى و مذهبى شما باشد.
. پس از رسیدن به مقصد، هنگام خروج از هواپیما عجله نکنید، اسباب و اثاثیهى خود را جمع کرده و به آرامى و با رعایت نوبت، خارج شوید.
١٠. هنگام رسیدن به فرودگاه جدّه یا مدینه، ابتدا به سالنى وارد مىشوید که گذرنامهها را در آن بررسى مىکنند و کارت (بطاقه الدّخول) را تحویل مىگیرند. سعى کنید پشت سر هم جلوى کیوسکهاى بازدید قرار بگیرید و تا وقتى بررسى گذرنامهى نفرجلویى تمام نشده از خط قرمزى که به فاصلهى یکمترى باجهها روى زمین کشیده شده است، عبور نکنید. در ضمن باید افرادى که نامشان در یک گذرنامه نوشته شده با هم باشند و چنانچه کارت مشخصات (بطاقهالدّخول) را پر نکردهاید، همانجا مىتوانید آن را تکمیل کرده و تحویل باجهها دهید.
پس از عبور از باجههاى کنترل گذرنامه در فرودگاههاى جدّه یا مدینه، معمولاً کارت زرد رنگ (واکسیناسیون) را بازدید مىکنند، سپس وارد سالنى مىشوید که پیش از این ساکهاى شما رسیده یا در حال رسیدن است. ساکها را برمىدارید و به ایستگاههاى بازرسى اساس مىبرید. در آنجا همهى ساکهاى بزرگ و کوچک شما مورد بازرسى قرار مىگیرند. سپس منتظر خروج و حرکت به سوى مدینه یا مکّه مىشوید. پس از اینکه همهى اعضاى کاروان جمع شدند، مدیر و خدمهى کاروان، شما را به طرف اتوبوسها راهنمایى مىکنند.
هر نفر باید شماره صندلى و شماره اتوبوس خود را که سوار شده به یاد داشته باشد تا در هنگام پیاده و سوار شدن دچار مشکل نشود. البته براى دورى از هرگونه اشتباه مىتوانید اطلاعات دقیق را از مسؤول اتوبوس سؤال کنید و سوار شوید.
اگر مدینهبعد باشید اتوبوسها از همان فرودگاه جدّه مستقیماً به طرف میقات جحفه حرکت کرده و پس از محرم شدن به سوى مکّه مىروید. امّا مدینه قبلىها وارد فرودگاه مدینه مىشوند یا پس ازورود به فرودگاه جدّه به مدینه مىروند و سپس از مدینه محرم مىشوند.
فاصلهى فرودگاه مدینه تا هتل حدود نیم ساعت، و فاصلهى جدّه تا مدینه ۴۴٠ کیلومتر است که تقریباً در مدت شش ساعت این مسافت طى مىشود و در بین راه استراحت و پذیرایى مختصرى در ایستگاه ساسکو انجام مىشود.
در صورت گم شدن یا بروز هرگونه تأخیر، نگران و مضطرب نشوید، بلکه در فرودگاه به دفتر ستاد ایرانیان مراجعه نمایید تا شما را به کاروان برسانند یا با شماره تلفن هتل محل اقامت در مدینه یا مکّه تماس گرفته و موقعیّت خود را اعلام نمایید.
١١. هنگامى که در وسط راه براى استراحت و پذیرایى پیاده مىشوید، به دقت محل توقّف اتوبوس، رنگ و نشان آن را به خاطر بسپارید، زیرا فراوانى اتوبوسها و شباهت آنها به یکدیگر موجب سرگردانى زائران مىشود.
پس از صرف غذا در زمان اعلام شده، به سرعت برگردید و با سرشمارى مجدّد، مطمئن شوید که همهى افراد سوار شدهاند.
در بازگشت
١٢. براى بازگشت به ایران باید ده تا دوازده ساعت قبل از پرواز، آمادهى حرکت بهسوى فرودگاه باشید. بنابراین، از رفتن به زیارت یا بازار که ممکن است موجب گرفتارى شما هنگام بازگشت شود، پرهیزکنید.
١٣. چنانچه براى بار زدن ساکها اعلان نیاز شد به مدیر و خدمه کاروان کمک نمایید، بهویژه زائران جوانى که توانایى انجام این کارها را دارند، بسیار پسندیده است چنین خدمتى را بنمایند.
١۴. همچنانکه براى سفر به عربستان گفته شد در سفر برگشت نیز بردن این اشیا به داخل هواپیما ممنوع است: چاقو، قیچى، ناخنگیر و هر شىء فلزى، حتى اسباببازى، قاب فلزى و شیشهاى، انواع قاشق و چنگال و… . پس این لوازم را در ساک بزرگ گذاشته و به قسمت بار هواپیما حویل دهید.
١۵. متوجّه باشید که شرکت هواپیمایى سعودى از خروج این کالاها جلوگیرى مىکند: تلویزیون، کپسول گاز، انواع اسپرى و لوازم کمپرسور یخچال و… . چنانچه گالنهاى آب زمزم به همراه دارید، باید در فرودگاه جدّه به دفتر مراجعه کرده و آن را در کیسههاى مخصوصى گذاشته و داخل هواپیما ببرید. نام این کیسهها «کیس الماء» است.
١۶. وسایل مخصوص دفاتر هواپیمایى و همچنین لوازم داخل هواپیما، مانند جلیقهى نجات و… را از هواپیما بیرون نبرید.
چنانچه غذا یا تغذیهى وسط روز در هواپیما توزیع شد، حتى المقدور آن را به همراه نبرید. زیرا ممکن است تا رسیدن به منزل فاسد شود.
١٧. حداکثر بار مجاز براى هر زائر سى کیلوگرم مىباشد و هر کیلو بار اضافه ٢١ ریال سعودى جریمه دارد. حداکثر بار مجاز براى بردن به داخل هواپیما نیز هفت کیلوگرم مىباشد.
١٨. فاصلهى زمانى از مکّه تا جدّه تقریباً یک ساعت و فاصلهى جدّه تا ایران حدود سه ساعت است.
١٩. براى وارد شدن به سالن فرودگاه تهران (مقصد) نظم و ادب را رعایت نمایید و تحمل داشته باشید تا گذرنامهها بررسى شده و مهر مراجعت بر آنها زده شود. هیچ عجله نکنید، چون معلوم نیست که شما زودتر از دیگران از سالن اصلى خارج شوید.
٢٠. هنگام تحویل گرفتن اثاثیه و ساکها نیز حقوق یکدیگر را رعایت نمایید و از مزاحمت و برخوردهاى غیراخلاقى پرهیز کنید، زیرا در مدت زمان کوتاهى همه افراد کاروان اثاثیهها را تحویل گرفته و خارج مىشوند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
ثبت دیدگاه