حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

چهارشنبه, ۲۶ دی , ۱۴۰۳ 16 رجب 1446 Wednesday, 15 January , 2025 ساعت تعداد کل نوشته ها : 292 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
  • اوقات شرعی

  • اطلاعیه ها

    بخش سوم :در کشور عربستان

    شناسه : 865 14 مارس 2020 - 21:46 376 بازدید ارسال توسط :

    ۱٫ توجه داشته باشید که هریک از شما در کشور عربستان، نماینده‌ى ملت شهیدپرور ایران اسلامى و مذهب جعفرى هستید. بنابراین، کارى نکنید که خداى ناکرده موجب خدشه‌دار شدن عزت ملّى و مذهب امام‌صادق و اهل‌بیت علیهم السلام شوید . ۲٫ اخلاق و ادب، نشانه‌ى شخصیت شماست. بنابراین، ضمن خوش‌رویى در هر جا و هر […]

    پ
    پ

    ۱٫ توجه داشته باشید که هریک از شما در کشور عربستان، نماینده‌ى ملت شهیدپرور ایران اسلامى و مذهب جعفرى هستید. بنابراین، کارى نکنید که خداى ناکرده موجب خدشه‌دار شدن عزت ملّى و مذهب امام‌صادق و اهل‌بیت علیهم السلام شوید .

    ۲٫ اخلاق و ادب، نشانه‌ى شخصیت شماست. بنابراین، ضمن خوش‌رویى در هر جا و هر زمان، با رعایت ادب و احترام نسبت به زائران کشورهاى مختلف، باعث سربلندى مذهب و میهن اسلامى خود باشید. طبق روایاتى که از ائمه‌ى معصومین علیهم السلام به ما رسیده، احترام مؤمن از احترام خانه‌ى کعبه بیشتر است. بنابراین در سلام کردن به دیگران، به‌ویژه در برخورد با برادران و خواهران اهل سنّت، در هر کجا، چه در مسجد و اماکن زیارتى و چه در مغازه‌ها دریغ نورزید، زیرا سلام کردن تأثیر بسیارى خوبى در برخوردهاى مهربانانه‌ى آنها با شما دارد.

    ۳٫ خواهران محترمه! حجاب کامل را حفظ کرده و از رفت‌وآمد در قسمت‌هایى از حرم، که مخصوص مردان است، خوددارى کنید. همه باید سعى کنند در دو شهر مکّه و مدینه، به‌ویژه در مسجدالحرام و مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله اصول و احکام اسلامى را رعایت کنند. و با عمل به دستورات اخلاقى، مبلّغ مذهب جعفرى باشند.

    ۴٫ زائران محترم! امربه‌معروف و نهى‌ازمنکر، همانند نماز، از واجبات الهى است. بنابراین، بر همه‌ى شما لازم است، در صورت مشاهده‌ى موارد خلاف، به هموطنان خود تذکر دهید. به یاد داشته باشید که برخوردهاى نامناسب و اهانت‌آمیز افراد خلاف‌کار نباید موجب ترک این واجب الهى شود. خواهران محترم نیز به بانوانى که عفاف و حجاب اسلامى را رعایت نمى‌کنند، محترمانه تذکّر دهند. شما مؤمنان باید تلاش کنید تا افراد به انجام کارهاى خوب و نیک تشویق شوند.

    ۵٫ در تمام نقاط مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله و مسجدالحرام و برخى اماکن دیگر دوربین‌هاى مداربسته نصب شده است، بنابراین، از هر کارى که موجب خدشه‌دار شدن ایرانیان و وهن مذهب شیعه است پرهیز کنید . نمازهاى جماعت مسجدالحرام ومسجدالنّبى صلى الله علیه و آله به طورمستقیم از تلویزیون سراسرى عربستان و از طریق ماهواره نیز براى کشورهاى دیگر پخش مى‌شود. بنابراین رفتار شما در نماز در بینندگان تأثیر خواهد گذاشت، لذا، از نگاه کردن به اطراف، و بى‌نظمى‌هاى دیگر جدّاً بپرهیزید.

    ۶٫ براى خواندن نماز جماعت در مسجدالنّبى و مسجد الحرام و مسائل خاصّ آن، بخش مناسک را مطالعه و یا از روحانیون محترم کاروان سئوال نمایید.

    ۷٫ با توجه به اینکه شما بر زبان عربى مسلط نبوده و اطلاعات لازم را براى یک مباحثه‌ى منطقى ندارید، لذا از ورود به مباحث اعتقادى و سیاسى خوددارى کنید. علاوه بر این، اصولاً مباحث علمى و اعتقادى باید در محیطهاى آرام و مناسب، آن هم با اهل‌علم و تحقیق، انجام شود. بنابراین، هرگاه در چنین موقعیّت‌هایى قرار گرفتید، افراد مذکور را به مبلّغان و مقامات ذى‌ربط ارجاع دهید تا از عهده‌ى این کار برآیند.

    ۸٫ البته از آن‌جا که در این سفر با فرقه‌هاى مختلف اهل‌سنت روبه‌رو هستید، لازم است در زمینه‌ى مباحث امامت و ولایت و مسائل اعتقادىِ شیعه، مطالعاتى داشته و مخصوصاً در جلساتى که برگزار مى‌شود، از محضر روحانیون محترم کاروان‌ها استفاده نمایید. تکرار مى‌کنیم که گفت‌وگوهاى سرپایى، آن هم در کوچه و خیابان، فایده‌ى چندانى ندارد. بنابراین، از مجادله و مباحثه‌هاى بى‌حاصل و پر سروصدا پرهیز کنید.

    ۹٫ چه بسا از سوى عناصر تندرو به بهانه‌هاى مختلف، مورد اهانت، بى‌مهرى و برخوردهاى غیر اخلاقى قرار بگیرید، در این صورت، بهترین جواب و برخورد، سکوت و رفتار کریمانه است. اصولاً حضور شما در حرمین شریفین، به تنهایى، تبلیغ بسیار مهمّى براى مذهب شیعه است.

    ۱۰٫ رعایت نظافت، نشانه‌ى ادب و احترام شما به اماکن مقدّس و نشان‌دهنده‌ى شخصیّت شماست. از کثیف‌کردن حرم و ریختن دستمال کاغذى، پوسته‌ى‌تخمه، شکلات، پسته و مانند این‌ها روى زمین جدّاً پرهیز نموده و آنها را در سطل‌هاى مخصوص زباله بیندازید.

    ۱۱٫ وهابیان بوسیدن ضریح، درها و دیوارها را حرام و از مصادیق شرک مى‌دانند از این رو براى جلوگیرى از برخوردهاى تند و متعصبانه، از انجام این اعمال پرهیز نمایید.

    ۱۲٫ از برداشتن خاکِ اماکن زیارتى، به‌ویژه قبرستان بقیع، خوددارى فرمایید، زیرا سفارشى از جانب اهل‌بیت علیهم السلام براى این کار نداریم، علاوه بر این که موجب برخورد تند مأموران مى‌شود.

    ۱۳٫ از خرید گندم و ریختن آن در بقیع یا هر جاى دیگر خوددارى کنید، زیرا معمولا این گندم‌ها به مصرف نمى‌رسد، و بار دیگر جمع‌آورى و معلوم نیست به چه مصرفى مى‌رسد.

    ۱۴٫ از خواندن برخى زیارتنامه ها و دعاها با صداى بلند که اهل سنت نسبت به آن حساسیت نشان مى‌دهند خوددارى کنید و با انجام این اعمال، زمینه‌ى درگیرى و برخوردهاى اهانت‌آمیز را به وجود نیاورید.

    ۱۵٫ توجّه داشته باشید که حرم نبوى در مدینه‌ى منوّره از ساعت ٢٢ تا دو ساعت قبل از اذان صبح بسته است؛ در این ساعات نمى‌توانید وارد مسجدالنبّى صلى الله علیه و آله شوید، امّا مسجدالحرام در مکّه شبانه‌روز باز مى‌باشد.

    ۱۶٫ در سال‌هاى گذشته، برنامه‌هاى زیارت به صورت دسته‌جمعى و با حضور کاروان‌هاى مختلف، در پشت بقیع انجام مى‌شد. متأسفانه، به دلیل پاره‌اى رفتارها، این برنامه‌ها ممنوع و یا محدود گردید. بنابراین، زیارت‌نامه را به صورت انفرادى و آهسته قرائت کرده و تلاش کنید برنامه‌هاى دسته‌جمعى را در هتل‌ها انجام دهید.

    ۱۷٫ بهترین عمل در مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله و مسجدالحرام، اقامه نماز خصوصا به جماعت، قرائت قرآن و دعا و نیایش است، سعى کنید در طول سفر حداقل یکبار قرآن را ختم کنید.

    ۱۸٫ آن دسته از زائرانى که سواد ندارند، از دیگر زائران بخواهند که دعا را براى آنها با صداى آرام بخوانند. علاوه‌براین مى‌توانند در زیارت‌هاى گروهى، از محضر روحانیون کاروان استفاده کنند. اگر این هم ممکن نشد، مى‌توانند به نیابت از پدر، مادر و بستگان دیگر نمازهاى قضا و مستحبى بخوانند یا به ذکرهاى مستحب، مانند صلوات، استغفراللّٰه ربّى واتوب الیه، سبحان‌اللّٰه، الحمداللّٰه، اللّٰه‌اکبر، لا اله الاّ اللّٰه و… مشغول باشند.  هم‌چنین خواندن فاتحه در قبرستان بقیع براى هر کدام از بزرگان دین نیز امرى بسیار پسندیده است. علاوه بر این، یادکردن از همه‌ى حاجت‌مندان و دعاکردن براى برآورده‌شدن حاجات ملتمسین دعا، پاداش زیادى دارد.

    ۱۹٫ افراد باسواد هنگام تشرّف به حرم مطهر و قبرستان بقیع، کتاب‌هاى زیارت را به همراه داشته باشند و چنانچه افراد بى‌سواد از آنان درخواست کردند، ادعیه را به صورت آرام براى ایشان بخوانند. عنایت داشته باشید که صداى شما به اندازه‌اى باشد که همان دو یا سه نفر نزدیک بشنوند، زیرا اگر صدا بلندتر از این مقدار شود، مأموران جلوگیرى مى‌کنند.

    ۲۰٫ از فرصتى که در این سفر براى شما به دست آمده بیش‌ترین استفاده‌ى معنوى را بنمایید و بیشتر وقت خود را در حرم بگذرانید. این فرصتى است که هزاران نفر آرزوى آن را در دل دارند.

    ۲۱٫ برادران جوان از پوشیدن لباس‌هاى نامناسب و پیراهن آستین‌کوتاه و همراه داشتن زنجیر، حلقه، انگشتر و ساعت طلا پرهیز نمایند زیرا علاوه بر حرمت این کار، موجب بدبینى دیگران به مذهب شیعه مى‌شود.

    ۲۲٫ در همه‌جا، رعایت حال سالمندان و بانوان بر جوان‌ترها لازم است، مثل سوار و پیاده شدن از ماشین، ورود و خروج از آسانسورها و موارد دیگر.

    ۲۳٫ افراد پیر و مریض توجه داشته باشند که اگر براى انجام زیارت یا اعمال حجّ و عمره به ویلچر نیاز دارند، براى کرایه‌ى این وسایل یا مزد کارگر، پول کافى داشته باشند تا با مشکل بى‌پولى رو به رو نشوند.

    ۲۴٫ زائران محترم! حتماً اطلاع دارید که مدیر و خدمه‌ى کاروان‌ها از افراد متدیّن و خدمت‌گزار جامعه هستند و تنها به قصد خدمت افتخارى به زائران بیت‌اللّٰه، بخشى از عمر عزیزشان را در این راه صرف مى‌کنند. زحمات این عزیزان با پول جبران‌پذیر نیست و فقط توجّه و احترام متقابل شما، خستگى را از تن ایشان دور مى‌کند.

    ۲۵٫ مدیر و خدمه‌ى محترم کاروان در چند اتوبوس تقسیم مى‌شوند تا افراد را به اماکن موردنظر انتقال دهند. این عزیزان براى اداره‌ى اتوبوس و راهنمایى راننده و مسائل دیگر مى‌بایست در قسمت جلوى اتوبوس باشند. علاوه بر این، اجازه دهید مردان جوان نیز در صندلى‌هاى ردیف جلوى اتوبوس بنشینند تا در تقسیم آب و غذا و هدایت کاروان نقش داشته باشند.

    ۲۶٫ کارت شناسایى را که مدیریت کاروان به شما داده، کاملاً حفظ کرده و در همه جا و هر زمان به همراه داشته باشید؛ زیرا این کارت، تنها وسیله‌ى شناسایى افراد بوده و نشانى محلّ اقامت آنها در شهرهاى مکّه و مدینه، روى آن نوشته شده است. در صورت نیاز آن را به مأموران سازمان حج یا پلیس سعودى ارائه تا شما را راهنمائى کنند.

    ۲۷٫ اهمیّت گذرنامه در خارج از کشور مانند شناسنامه در داخل است، پس آن را نزد مدیر کاروان بگذارید و در مواقع لزوم تحویل بگیرید. این کارى است که در تمام کاروان‌ها انجام مى‌شود. پس اصرارى در گرفتن گذرنامه خود نداشته باشید.

    ۲۸٫ در صورت گم‌شدن یا احتیاج به راهنمایى و هر نیاز دیگرى تنها با زائران ایرانى یا نیروهاى امداد گمشدگان که لباس‌هاى آبى رنگ دارند، صحبت نمایید. در این زمینه، کاملاً احتیاط نموده و به دیگران نیز این تذکّر مهم را بدهید.

    ۲۹٫ در این سفر، جابه‌جایى‌هائى، چه در ماشین و چه در منزل دارید. پس در مواظبت از اسباب و اثاثیه‌ى خود کوشا بوده و مراقب باشید که چیزى را جاى نگذارید، زیرا در بسیارى از موارد امکان برگشت به محلّى که بوده‌اید، وجود ندارد و پس از حرکت اتوبوس، دیگر امیدى به پیداشدن اشیاى شما نیست.

    ۳۰٫ به هنگام پیاده شدن از اتوبوس‌هایى که براى زیارت دوره و اماکن مختلف رفته‌اید، کاملاً دقّت کنید رنگ اتوبوسى که سوار شده‌اید، نشانه‌ى مخصوص و شماره آن و نیز نقطه‌اى را که پیاده شده‌اید، به خاطر بسپارید تا هنگامى که براى سوارشدن مجدّد برمى‌گردید حیران و سرگردان نشوید. البته بهتر است که در همه جا به همراه دو یا سه نفر از دوستان خود باشید تا چنین اتّفاقاتى پیش نیاید.

    ۳۱٫ عبور و مرور در خیابان‌ها، چه در مدینه و چه در مکه براى رهگذران و عابران پیاده، امن نیست، ماشین‌ها بسیار تند حرکت مى‌کنند و برخى رانندگان بسیار بى‌احتیاط مى‌باشند. بنابراین، دقت نمایید فقط از پیاده‌روها استفاده نموده و براى رفت‌وآمد از عرض خیابان، حتماً از محل‌هاى ویژه‌ى عبور اشخاص پیاده، آن هم با احتیاط کامل، استفاده کنید.

    ۳۲٫ خواهران محترم! سعى کنید براى رفت و آمدها تنها از سرویس‌هاى محل سکونت خود استفاده کرده، سوار خودروهاى شخصى نشوید و چنانچه به تاکسى نیاز دارید حتماً همراه یکى از دوستان یا خانواده‌ى خود باشید و از تردد انفرادى و بدون همراه، خصوصاً در ساعات پایانى شب بپرهیزید.

    ۳۳٫ زائران محترم! توجّه داشته باشید که از چند سال پیش زائران ایرانى در مدینه و مکّه از سرویس‌هاى ویژه که با پرچم جمهورى اسلامى مزیّن هستند، استفاده مى‌کنند. سعى کنید که شماره‌ى خط و محلّ توقّف اتوبوس مسیر خود را به خاطر بسپارید.

    ۳۴٫ در صورت مشاهده‌ى هر تخلّف، شماره‌ى اتوبوس یا ماشینى را که سوار مى‌شوید، یادداشت کنید تا به تخلّفات آنها رسیدگى شود.

    ۳۵٫ به همراه داشتن تلفن‌هاى دوربین‌دار در داخل حرم مطهّر، از طرف علماى عربستان تحریم شده و با چنین افرادى، برخورد و گاهى آنها را جریمه مى‌کنند.

    ۳۶٫ براى تلفن زدن، از مدینه یا مکّه به ایران، مى‌توانید از کابین‌هاى مخابراتى که در سطح شهر فراوان هستند، استفاده کنید. البته تماس‌گرفتن با تلفن همراه زائر؛ از ایران به عربستان، مقرون به صرفه‌تر است.

    ۳۷٫ از بستن هر نوع کیف یا تلفن همراه (موبایل) به کمر و تظاهر به داشتن آن خوددارى کنید، زیرا در معرض خطر و سرقت قرار مى‌گیرید.

    ۳۸٫ در مسجدالحرام و مسجدالنّبى( به ویژه هنگام اقامه‌ى نماز تلفن همراه خود را خاموش کنید.

    ۳۹٫ از دمپایى‌هاى ابرى که در صورت خیس بودن زمین، بسیار لغزنده مى‌شوند استفاده نکنید، بلکه از دمپایى‌هاى پلاستیکى و مانند آن استفاده کنید که وقتى روى کاشى یا سنگ صافى که روى آن آب ریخته شده، راه مى‌روید، دچار مشکل نشوید.

    ۴۰٫ بردن هر وسیله‌اى به داخل حرم مطهر پیامبر صلى الله علیه و آله در مدینه، و مسجدالحرام در مکه، ممنوع است. از طرفى بیرون از حرم نیز جاى امنى براى گذاشتن اثاثیه نیست، بنابراین وقت خود را طورى تنظیم نمایید که پس از خرید اجناس از بازار مستقیماً به هتل یا محلّ سکونت خود بروید.

    ۴۱٫ جایگاه خواهران محترم در مدینه‌ى منوّره، در قسمت‌هاى عقب مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله است. چنانچه بخواهید از قسمت‌هاى جلوى حرم که مرقد پیامبر صلى الله علیه و آله و خانه‌ى حضرت فاطمه‌ى زهرا علیها السلام قرار دارد، بهره‌مند شوید، مى‌توانید از ساعت ویژه‌ى خواهران (صبح‌ها از طلوع آفتاب تا حدود ساعت ١٠ و ظهرها نیم ساعت پس از نماز ظهر تا حدود ساعت ١۵) استفاده کنید. در این صورت باید ساعات زیارت خود را طورى تنظیم نمایید که هم به صبحانه و ناهار هتل برسید وهم از فیض حضور در قسمت‌هاى نزدیک قبر مطهّر و روضه‌ى منوّره بهره‌مند شوید

    ۴۲٫ با عکس‌بردارى، فیلم‌بردارى و کشیدن سیگار در تمام اماکن مقدّس به شدّت برخورد مى‌شود، لذا از انجام این کارها پرهیز نمایید.

    ۴۳٫ از خوابیدن در مسجد و حرم مطهّر بپرهیزید، زیرا علاوه برکراهت، ممکن است اتّفاقاتى همچون سرقت پول، کفش و وسایل دیگر براى شما پیش بیاید.

    ۴۴٫ زائران محترم! هنگامى که قرآن را از جایگاه‌هاى مخصوص برمى‌دارید، پس از قرائت، آن را در همان جا قرار دهید و از گذاشتن آن روى زمین، فرش یا هر جاى دیگر جدّاً خوددارى نمایید. هم‌چنین از حمل قرآن و کفش‌ها با یک دست، بپرهیزید، زیرا این کار، از دیدگاه اهل تسنّن، بى‌احترامى به کتاب خداست. رعایت این نکته در هر موقعیّتى، ضرورى مى‌باشد

    ۴۵٫ از بردن کفش‌ها به محوّطه‌ى روضه‌ى منوّره، که همان قسمت قدیمى مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله است پرهیز نمایید، زیرا اهل سنت چنین کارى را نوعى بى‌احترامى به آن مکان مقدّس مى‌دانند.

    ۴۶٫ براى جابه‌جایى کفش‌هاى خود، هنگام تشرّف به حرم مطهر نبوى صلى الله علیه و آله از کیسه‌هاى مخصوصى که توسط کاروان‌ها به شما داده مى‌شود، استفاده کرده و آنها را در قفسه‌هاى ویژه‌اى که در مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله و مسجدالحرام وجود دارند، قرار دهید. البته شماره‌ى آن قفسه را به خاطر بسپارید تا هنگام برگشت محلّ آن را فراموش نکنید.

    ۴۷٫ کلمن‌هاى آب سرد در همه‌جاى حرم موجود است. در طرف راست آن، لیوان‌هاى استفاده نشده و در طرف چپ آن، لیوان‌هاى استفاده شده قرار دارد. شما نیز براى نوشیدن آب از لیوان‌هاى سمت راست استفاده نموده و پس از مصرف، آن را در سمت چپ قرار دهید.

    ۴۸٫ از سخن‌گفتن با صداى بلند در مسجدالنّبى صلى الله علیه و آله پرهیز کرده و افراد یا دوستان خود را با صداى بلند نخوانید، زیرا برخى از اهل سنت این کارها را حرام و نشانه‌ى بى‌احترامى به این مکان‌هاى مطهّر مى‌دانند.

    ۴۹٫ هنگام استفاده از تلفن همراه در اماکن مقدّس ضمن رعایت احترام،از انتخاب زنگ تلفن با آهنگ‌هاى غیرمناسب و گفت‌وگوهاى طولانى، آن هم با صداى بلند ( به‌ویژه در اوقات قبل از نماز که حالت سکوت و معنویت در صفوف نماز حاکم است) جدّاً خوددارى نمایید.

    ۵۰٫ در برخى از اماکن مقدّس، مانند مسجد ذوقبلتین و مسجد قُبا حتى از همراه داشتن کفش جلوگیرى مى‌شود، بنابراین، ضمن پرهیز از بحث و نزاع با مأموران، کفش‌ها را در جاى مخصوص قرار دهید.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.