حدیث روز
امام علی (ع) می فرماید : هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬ خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است.

دوشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۳ 21 شوال 1445 Monday, 29 April , 2024 ساعت تعداد کل نوشته ها : 292 تعداد نوشته های امروز : 0 تعداد اعضا : 2 تعداد دیدگاهها : 0×
  • اوقات شرعی

  • اطلاعیه ها

    نماز طواف

    شناسه : 828 01 مارس 2019 - 12:31 70 بازدید ارسال توسط :

    س از طواف باید دو رکعت نماز به نیت نماز طواف بخوانند. ١ – کیفیت نماز طوافنماز طواف مانند نماز صبح است، ولى اذان و اقامه ندارد و بر مردان واجب نیست حمد و سورۀ آن را بلند بخوانند.٢ – مکان نماز طوافنماز طواف را باید در مسجدالحرام، پشت مقام ابراهیم علیه السلام بخوانند به‌طورى […]

    پ
    پ

    س از طواف باید دو رکعت نماز به نیت نماز طواف بخوانند.
    ١ – کیفیت نماز طواف
    نماز طواف مانند نماز صبح است، ولى اذان و اقامه ندارد و بر مردان واجب نیست حمد و سورۀ آن را بلند بخوانند.
    ٢ – مکان نماز طواف
    نماز طواف را باید در مسجدالحرام، پشت مقام ابراهیم علیه السلام بخوانند به‌طورى که مقام ابراهیم بین نمازگزار و کعبه واقع شود و چنانچه مسجدالحرام خلوت باشد و مزاحمتى براى دیگران نباشد، هرچه نزدیک‌تر بایستند بهتر است و به‌نظر برخى از فقهاء چنان‌چه دو طرف مقام (نزدیک آن) بخوانند اشکال ندارد.
    مقام ابراهیم؛ سنگى است که حضرت ابراهیم علیه السلام هنگام ساختن کعبه زیر پاى خود مى‌گذاشت و اثر پاى آن حضرت به معجزۀ الهى بر سنگ مانده است واکنون در مسجدالحرام به فاصله ١٣ متر با کعبه در یک محفظه بلورین و ضریح کوچک نگهدارى مى‌شود.
    ٣ – زمان نماز طواف
    نماز طواف باید پس از طواف و پیش از سعى خوانده شود و با طواف نباید زیاد فاصله داشته باشد، یعنى پس از تمام شدن طواف باید نماز را بخواند به‌طورى که بگوید بعد از طواف نماز طواف را خواند

    ۴ – شک در نماز طواف
    شک در نماز طواف حکم شک در نماز واجب دورکعتى، مثل نماز صبح را دارد؛ بنابراین:
    الف) اگر در تعداد رکعت‌هاى نماز طواف شک کند، نماز باطل است؛
    ب) اگر در اجزاى نماز، مثل سجده یا تشهد شک کند، دو فرض دارد:
    ١ – اگر در انجام دادن آن جزء شک کند، چنان‌چه وارد جزء بعدى نشده (از محل آن نگذشته) آن جزء را به‌جا مى‌آورد، مثلاً در رکعت دوم پیش از تشهد شک کند یک سجده به‌جا آورده یا دو سجده که در این صورت یک سجدۀ دیگر به‌جا مى‌آورد و چنان‌چه از محل آن گذشته باشد، به شک خود اعتناء نمى‌کند و نماز صحیح است.
    ٢ – اگر در صحّت آن جزء شک کند، یعنى نمى‌داند آن‌چه به‌جاى آورده صحیح بوده یا نه، به شک خود اعتناء نمى‌کند و نماز صحیح است.
    ج) اگر بعد از تمام شدن نماز طواف، برایش شکى پیش آید، هرچه باشد اعتناء نمى‌شود و نماز خوانده شده کفایت مى‌کند.
    ۵ – وظیفۀ کسانى که نمازشان صحیح نیست
    نماز طواف جزء نمازهاى واجب است و مانند سایر نمازها باید به‌طور صحیح خوانده شود و چون جزء مجموعۀ اعمالى است که اگر صحیح نباشد ممکن است، پى‌آمدهایى داشته باشد، مثلاً در احرام باقى بماند، داراى اهمیت ویژه‌اى است، لذا بر تمام افراد لازم است که براى تصحیح نماز خود اقدام کنند و چنانچه کسى تلاش کرد و تا وقت اعمال نتوانست تصحیح کند، باید خودش نماز طواف را بجا آورد.
    ۶ – مستحبات نماز طواف
    * خواندن سوره توحید پس از حمد در رکعت اول
    * خواندن سورۀ کافرون پس از حمد در رکعت دوم
    * بجا آوردن حمد و ثناى الهى و صلوات بر محمّد و آل محمد پس از نماز
    * طلب قبولى نماز از خداوند
    * خواندن دعاهاى واردشده پس از نماز
    یادآورى مى‌شود چون نماز باید به‌طور صحیح خوانده شود، چنانچه سورۀ کافرون را نمى‌تواند صحیح بخواند باید هر سوره‌اى که بلد هست بخواند.

    این مطلب بدون برچسب می باشد.

    نوشته های مشابه

    ثبت دیدگاه

    • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
    • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
    • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.